Sendik’s Whitefish Bay

The Sendik’s Whitefish Bay location is the original store, and is an icon in the community. The Balistreri family wanted to modernize it while keeping the charm of the original Whitefish Bay store. The first step was to move the Sendik’s corporate headquarters into an adjacent building. The basement was completely renovated into an employee lounge, restrooms, food prep area, refrigeration and storage with an elevator.  We reinforced the first floor structure and added new columns and beam lines in some areas, removing old floor structures. Once that was completed, we did a phased construction of the upstairs space where we were able to expand their square footage of retail, all while keeping them in business during the whole construction process. Sendik’s actually found that their sale volume increased during the construction as their patrons wanted to see the progress.